Kort sagt har jeg en bredt funderet viden om og bred erfaring med biodiversitet og fremtidssikker selvforsyning i en verden med mere ekstreme vejrperioder. Det kan jeg rådgive indenfor samt anlægge haver i alle mulige variationer med det for øje.

Jeg arbejder med miljø og bæredygtighed. Klimaforandringer står højt på den politiske dagsorden, og biodiversitetskrise følger med. Vi kan alle skubbe i den rigtige retning. Det gør jeg helt konkret ved at anlægge permakultur-haver, hvor jeg etablerer bede med træ og plantemasse inden under nogle hævede bede, altså en slags højbede. Bedene er velegnede til dyrkning af flerårige grøntsager. Grøntsager har glæde af træmassen inde i bedene både i tørre og våde perioder. Insekterne har glæde af de flerårige grøntsager. På den måde er der ingen haveaffald. Det er selvforsyning med høj produktivitet og dyrkningsstabilitet. Jorden i bedene binder meget kulstof, og ved at de dyrkes gravefrit, udleder de minimalt Co2. Planterne er til glæde for insekter og andre dyr og skaber dermed biodiversitet.

Er du mere til delvis selvforsyning i form af natur og biodiversitet uden spiseligt til dig selv, så kan jeg også hjælpe dig med det.

HAVEAFFALD FINDES IKKE!

Mine generelle pejlemærker er først og fremmest: Undlad pesticider og kunstgødning.

Dernæst findes der anvendelse for alt, hvad der har groet i haven. Så 'haveaffald' findes ikke. Det hjælper jeg dig med at finde løsninger på.

Dernæst er det godt med en god sammensætning af træer, buske og urter, som vi ved, at insekter og dyr har glæde af. Et godt pejlemærke er hjemmehørende arter, men der findes også andre plantevalg, der opfylder betingelserne.

Det er gavnligt at have vand i haven, som er tilgængeligt for dyr og insekter.

Uberørte gemmesteder i haven er til glæde og gavn for biodiversitet. Det kan være et sted hvor du tillader at der gror, hvad der selv har lyst til at gro. Planter i alle livets faser er gavnlige for biodiversitet, herunder også døde planter. Derfor findes der ikke ’haveaffald’.

Kontakt mig endelig for en uforpligtende samtaler om de alsidige muligheder i netop din have.​

​Om fabricius træpleje

Fabricius Træpleje er en enkeltmandsvirksomhed drevet af Martin Fabricius Mortensen og stiftet i 2016.


​Jeg har dygtige samarbejdspartnere, og det betyder at jeg altid kan levere gode og holdbare resultater indenfor bygge- og anlægsbranchen - uanset hvilket område, der er tale om.

Min vision er altid at give dig det bedst mulige resultat, uanset om opgaven byder på træfældning træ, hækklipning,
​anlægning af have eller noget helt fjerde.

Kontakt​

Du er altid velkommen til at kontakte mig, enten via nedenstående eller formularen.

Fabricius Træpleje

Bymarken 19
4174 Jystrup Midtsj

CVR: 30680383

​Telefon: ​27 57 60 73

E-mail: fabricius.traepleje@gmail.com

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FØLG OS PÅ FACEBOOK​