Træfældning og træbeskæring

Et af firmaets kerneområder er træfældning og træpleje. Jeg kan både fælde træer på almindeligvis ved jorden og ved topkapning.

​Der kan være mange forskellige behov, når et træ der skal fældes eller beskæres. Nogle er dygtige til at fælde selv, men har måske i et særligt tilfælde ikke længere udstyr, forsikring eller helbred i orden til en vanskelig opgave. 

Andre har ingen erfaring eller viden om træfældning. Jeg har relevant uddannelse, erfaring, udstyr og forsikring til stort set alle former for træfældning og træpleje. Jeg anvender kun miljøbenzin  og biologisk nedbrydelig kædeolie til mine save.

Jeg giver tilbud, hvor der er taget hensyn til kundens ønsker. Det kan således være både fældning og oprydning eller kun fældning, hvor kunden selv står for oprydning. 

Der er også mellemniveauer, som fx at jeg står for skære grene og stammer til brænde, som kunden ønsker at beholde.

​TRÆFÆLDNING
​Træfældning er mange ting. Normalt fældes fra jorden, og den udøvende træfælder bestemmer træets faldretning med relevante teknikker, sådan at mennesker, øvrig beplantning og bygninger ikke er i fare. 

​INDTRÆKNING
​Træet trækkes, når der er plads til at det kan falde, men har vægten til en forkert side. Der trækkes med maskiner eller håndkraft. Jeg har et wirespil at trække med, og det kan trække med 3,5 ton og er meget skånsomt for haven, da det bæres rundt.

TOPKAPNING
Topkapning foretages, når der ikke er plads til, at træet kan falde sikkert. Det sker normalt ved klatring med sikkerhedsudstyr. 

NEDFIRING
​Når træet fældes ved topkapning, kan nedfiring være relevant, hvis grenene ikke kan falde selv uden at være til fare for noget. Det etableres et kranpunkt i træet, som der føres et langt tov igennem. Klatreren binder grenene, inden de saves af. En mand på jorden holder grenene i den anden ende af tovet og firer dem forsigtigt ned

BESKÆRING
​Nogle gange skal træet beskæres fx for at få mere lys eller for frugttræers vedkommende større og mere jordnært frugt. Beskæring foretages fra jorden og evt. med stige eller lift. 

KRONEREDUCERING
​Kronereducering kan være relevant, hvis træet er blevet for stort og tager for meget lys. Reduceringen foretages oftest ved klatring eller lift.

STYNING
​Stynede træer er træer, der er meget hårdt beskårede, og bygger på en metode udviklet i middelalderen. Selve styningen betyder at alle skud bliver skåret tilbage til samme punkt med jævne mellemrum.

​Der er stadig mange stynede træer i Danmark, og jeg kan hjælpe med både rådgivning og udførsel for bedst mulige resultat. 

BRÆNDE- OG FLISHUGNING eller BORTSKAFFELSE
​Jeg kan også stå for at rydde op efter en opgave. Jeg kan køre grene og stammer væk, eller jeg kan hugge dem til brænde eller flis. 

FUGLEHUS
​Jeg kan lade en stamme stå udhulet tilbage med flyvehul og tag på, og så er det et smukt og naturligt fuglehus.

Træpleje er vigtigt – Kontakt mig

Ønsker du et tilbud på træpleje, træfældning eller andet havearbejde, så kontakt mig for et uforpligtende tilbud på telefon 27 57 60 73, eller e-mail fabricius.traepleje@gmail.com.

​Om fabricius træpleje

Fabricius Træpleje er en enkeltmandsvirksomhed drevet af Martin Fabricius Mortensen og stiftet i 2016.


​Jeg har dygtige samarbejdspartnere, og det betyder at jeg altid kan levere gode og holdbare resultater indenfor bygge- og anlægsbranchen - uanset hvilket område, der er tale om.

Min vision er altid at give dig det bedst mulige resultat, uanset om opgaven byder på træfældning træ, hækklipning,
​anlægning af have eller noget helt fjerde.

Kontakt​

Du er altid velkommen til at kontakte mig, enten via nedenstående eller formularen.

Fabricius Træpleje

Bymarken 19
4174 Jystrup Midtsj

CVR: 30680383

​Telefon: ​27 57 60 73

E-mail: fabricius.traepleje@gmail.com

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FØLG OS PÅ FACEBOOK​