​Topkapning af uddannet træklatrer

​Topkapning handler om at der er behov for at save højere oppe i træet end man kan nå fra jorden. Jeg er uddannet erhvervstræklatrer, og har udstyr til at klatre op i træer for at fælde eller beskære fra toppen i områderne Ringsted, Holbæk, Køge og Roskilde.

​Derudover har jeg relevant forsikring og dygtige samarbejdspartnere, da det ofte kræver minimum to mand.

Fældning
​Ofte står træer placeret så de ikke kan fældes fra jorden uden at ødelægge noget. Så kan det fældes i mindre stykker ved topkapning. Det foregår ofte ved at klatre op i træet med sikkerhedsline og ’mastegjorde’ og skære træet ned i mindre stykker oppefra. Stykkerne som træet skæres ned i, afstemmes af omgivelserne, så de er tilpas små for ikke at ødelægge noget og alligevel så store som omgivelserne tillader, for at være så effektiv og økonomisk i kundens favør som muligt. Nogle topkapningssager er så komplicerede at de kræver nedfiring.

Store træer
​I nogle tilfælde kan det betale sig at få en lastbil med kran eller andet stort grej ud, til at holde en meget stor top, som topkapperen saver af. Topkapning kan foregå ved klatring som beskrevet, men i nogle tilfælde, hvor der er plads til det og omfanget er stort nok, kan det betale sig at topkappe fra lift.

Nedfiring
​Nogle gange står der eksempelvis et drivhus under- eller tæt nok på træet, til at være i fare for nedfaldne grene, når der skal ske en topkapning. Den ene mand på jorden, kaldet “jordmanden”, styrer så et reb der bruges til at kontrollere og nedfire de grene, der saves af. Topkapperen finder, eller etablerer et kranpunkt til rebet og binder grenene før han saver og jordmanden holder rebet stramt og firer dem forsigtigt ned. I store træer kan der være brug for en at jordmanden sætter en kasteblok forneden på træet, og kører rebet rundt om den, så han kan holde større grene, end hans egen vægt og kræfter ellers tillader.

Beskæring
​Som nævnt i indledningen, kan topkapning også være nødvendig for beskæring. Principperne i arbejdet er de samme, men årsagerne er nogle andre, da træerne ikke skal fældes. En af årsagerne til at mange træer fældes, er ønsket om mere lys. I nogle tilfælde kan det ønskede lys opnås ved beskæring af kronen, altså en kronereducering. Andre årsager kan være at begrænse sygdomsspredning i træet. For frugttræer er det for at få mere lys og luft til frugten at man tynder ud i kronen, hvilket også gør det nemmere at plukke frugten. Og igen kan en årsag være at du er i besiddelse af nogle gamle stynede popler og ønsker at bevare traditionen eller bare er nødt til det.

Hvad koster topkapning

​Det ses i det beskrevne, at faktorerne er mange og komplekse, som der skal en professionel til at vurdere fra sag til sag. Jeg udfører træbeskæring af alle typer træer heriblandt birketræer og grantræer. Erfaringen er at kunderne ønsker en fast pris, så derfor tilbyder jeg gratis og uforpligtende tilbud ved personligt fremmøde. En timepris kan dog også tilbydes, hvis det efterspørges. Så skal det igen nævnes at, relevant og nødvendig forsikring haves.

Kontakt mig på telefon 27 57 60 73 eller e-mail fabricius.traepleje@gmail.com.

Fuldt forsikret hos Lokal forsikring G/S Police: 3659941

​Om fabricius træpleje

Fabricius Træpleje er en enkeltmandsvirksomhed drevet af Martin Fabricius Mortensen og stiftet i 2016.


​Jeg har dygtige samarbejdspartnere, og det betyder at jeg altid kan levere gode og holdbare resultater indenfor bygge- og anlægsbranchen - uanset hvilket område, der er tale om.

Min vision er altid at give dig det bedst mulige resultat, uanset om opgaven byder på træfældning træ, hækklipning,
​anlægning af have eller noget helt fjerde.

Kontakt​

Du er altid velkommen til at kontakte mig, enten via nedenstående eller formularen.

Fabricius Træpleje

Bymarken 19
4174 Jystrup Midtsj

CVR: 30680383

​Telefon: ​27 57 60 73

E-mail: fabricius.traepleje@gmail.com

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

FØLG OS PÅ FACEBOOK​